Informatie nieuwe leden

Beste (ouders van ) nieuwe leden HV INTERNOS,

Van harte welkom bij HV Internos: de handbalclub van Etten-Leur die al meer dan 50 jaar bestaat. HV Internos is een vereniging die het handbalplezier en professionele uitoefening van de handbalsport hoog in het vaandel heeft staan. HV Internos heeft teams in bijna alle leeftijdsklassen, vanaf de f-jeugd tot senioren na gepensioneerde leeftijd. We vinden betrokkenheid bij de vereniging door spelers en de ouders van de jeugdspelers belangrijk, vandaar dat we u met deze brief graag informeren over de gang van zaken bij HV Internos alsmede de organisatie van de vereniging.

Wat kunt u verwachten van HV Internos?

Wekelijks wordt er door de teams getraind onder leiding van gemotiveerde trainers die allemaal veel handbalervaring hebben.

De F-jeugd traint 1x per week 1 uur, de E-jeugd en D-jeugd trainen 2x per week 1 uur en de C-jeugd en hoger trainen 2x 1.5 uur per week. De divisieteams soms iets meer. Sommige trainers fungeren ook als coach en gaan mee naar de wedstrijden om de teams te begeleiden. Indien dit niet het geval is dan wordt er een coach gezocht voor een team (bij de jeugdteams is dit ook vaak een van de ouders). Voor de jeugdteams is er per team een teamcontactpersoon (een van de ouders).
In beginsel nemen alle teams deel aan de competitie van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Voor de jeugdteams bestaat een seizoen uit een veldcompetitie en een zaalcompetitie. Voor de overige teams is er alleen een zaalcompetitie. Het recreanten team is daarop een uitzondering. Dit team vind het leuk om 1 x per 2 weken  samen te ballen met mensen die niet allemaal handbalervaring hebben.

Wat verwachten wij van u of uw kind?

Van alle spelers verwachten wij de aanwezigheid en sportieve inzet bij de trainingen en wedstrijden. Handbal is een teamsport, dit vraagt om een teamspirit en verantwoordelijkheid. Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat een speler niet kan deelnemen aan een training of wedstrijd maar dat dient altijd vooraf te worden gemeld bij trainer (in geval van afwezigheid bij een training) en ook bij de coach en teamcontactpersoon (bij afwezigheid bij een wedstrijd).

Van ouders van jeugdleden verwachten we een bijdrage aan het rijden naar wedstrijden, wassen van shirts volgens de schema´s door de teamcontactpersoon opgesteld. Daarnaast is het zeer wenselijk (en bovendien noodzakelijk) dat spelers maar vooral ook ouders zich inzetten voor het draaien van bardiensten. Het streven is iedere vrijwilliger 1 x per zes weken in te plannen voor een bardienst van 3 tot 4 uur, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de voorkeur van de vrijwilliger.
Van de leden inclusief de oudere jeugdleden (vanaf B) verwachten we dat zij op een positieve manier bijdragen aan het clubgebeuren en het verstevigen van de positie van HV Internos. Dit kan op vele
manieren; het fluiten van wedstrijden, het trainen/coachen van teams, het bijdragen aan opleiden van nieuwe (jonge) scheidsrechters en trainers, het draaien van bardiensten, etc.

Kleding

HV Internos heeft voor ieder team een team-tas met daarin een wedstrijdtenue beschikbaar (shirt, broekje en sokken). Spelers dienen zelf een trainingspak in de HV Internos-lijn aan te schaffen. Het volledige kledingbeleid is te vinden op de website.

Verenigingsactiviteiten

HV Internos organiseert per jaar twee grote activiteiten; het Kerstschoolhandbaltoernooi tijdens de kerstvakantie en het beachhandbaltoernooi ter afsluiting van het seizoen in juni/juli. Hiermee zet HV Internos zich op de sportieve kaart in Etten-Leur. Daarnaast worden er voor de jeugd tal van activiteiten georganiseerd (jeugdreisje, sinterklaasavonden, etc.) en zijn er ‘seizoensgebonden’ activiteiten zoals een Nieuwjaarsborrel. Met carnaval komt de hele club in actie voor de ‘mantelzorg’, de garderobe in zeecontainers op de markt in Etten-Leur voor het uitgaand publiek. De opbrengsten hiervan zijn onmisbaar voor de vereniging. Kortom HV Internos is een levendige vereniging die naast het handballen het sociale aspect van het sporten stimuleert.

Organisatie

Een grote groep vrijwilligers zet zich in voor de vereniging maar voor (ouders van) nieuwe leden is het handig een aantal sleutelfiguren te kennen.
Ron Dujardin (voorzitter@handbalinternos.nl) voorzitter van HV Internos.
Nicole de Vries (secretaris@handbalinternos.nl) secretaris van HV Internos.
Renate Martens (bardienst@handbalinternos.nl)  planner bardiensten.
Tonnie Peemen (timeout@handbalinternos.nl) is aanspreekpunt voor het beheer van het Trivium en de materialen en is tevens aanspreekpunt voor gebruik van zaal en kantine buiten trainingen en wedstrijden.

Voor iedereen geldt dat wanneer er dingen zijn die je niet lekker vindt lopen of waar je vragen bij hebt, je deze kenbaar dient te maken bij de verantwoordelijke persoon. Je kunt ideeën en punten die je wilt bespreken natuurlijk ook delen met het bestuur.

We hopen dat u en/of uw kind een hele fijne tijd gaat hebben bij HV Internos.

Vriendelijke groeten,
Het Bestuur HV Internos