Grandioos kersthandbaltoernooi HV INTERNOS

Op 3, 4 en 5 januari 2023 hebben we weer met z’n allen kunnen genieten van drie dagen volop drukte en sportiviteit in de sporthal en kantine op het Trivium.

Twee jaar hebben we het helaas af moeten lassen ivm corona maar dit jaar kon het gelukkig weer doorgaan.

En dat was te merken.

De kinderen van acht verschillende Etten-Leurse basisscholen hadden zich weer massaal aangemeld om in de kerstvakantie drie dagen lekker sportief bezig te zijn.

Dinsdag waren in de ochtend groep 3 en 4 aan de beurt, in de middag was de zaal voor groep 5. Op woensdag kwamen de groepen 6 en 7 lekker handballen.

En op donderdag was groep 8 aan het strijden voor een plaatsje in de regiofinale schoolhandbal.

De ruim 440 kinderen verdeeld over 51 teams hebben genoten van het handballen.

Buiten de scholen die al jaren meedoen met het handbaltoernooi, D’n Overkant, De Aventurijn, De Pontus, De 4 Heemskinderen, De Leest, De Toverlaars en De Hofstee.

Deed dit jaar IKC de Vincent voor het eerst mee.

Ook de papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, juffen en meesters waren met velen aanwezig om de kinderen aan te moedigen met veel gejuich en getoeter.

Alle scholen hebben wel een prijsje in de wacht gesleept.

Een mooie beker en medaille voor de 1e of 2e plaats of ook heel belangrijk een sportiviteitsprijs.

Bij de groepen 8 mogen de meiden van de Pontus “de smashers” naar het regiotoernooi schoolhandbal en bij de jongens mag d’n Overkant “d’n Overkant gold diggers” hun school gaan vertegenwoordigen en natuurlijk ook Etten-Leur op de handbalkaart zetten.

We hebben veel complimenten ontvangen voor de organisatie en daar zijn we natuurlijk trots op.

We zijn heel blij met de inzet van onze jeugdleden die geholpen hebben, want zonder scheidsrechters kunnen er geen wedstrijdjes gespeeld worden. Ook alle andere vrijwilligers zoals bardienst, omroeper en wedstrijdsecretariaat en nog veel meer willen we bedanken.

Daarnaast willen we alle sponsoren van ons toernooi bedanken.

Samen hebben we er weer een groots toernooi van gemaakt.

Hieronder een foto overzicht van drie dagen handbal (met dank aan Ron Dujardin, Joost Schilderman en Astrid de Weert voor het aanleveren van de foto’s).