Jongens C1 wordt Jongens B1

Onlangs was besloten om de jongens C1 over te zetten naar de B-poule (wegens geen tegenstand in de eigen competitie).
Vandaag was het dan zover, de eerste wedstrijd als HB1.

Hieronder een verslagje van de coach.

Vandaag hebben we kennis gemaakt met de B klasse.
In Waalwijk kwamen we tegenover de nummer 4 uit de competitie. Het verschil in snelheid van het spel, fysiek in de wedstrijd en tactiek in deze klasse is groot in vergelijking met de C klasse.
Onze jongemannen begonnen bedachtzaam en voorzichtig de wedstrijd. Ze werden al snel geconfronteerd met een keiharde verdediging en een snel uitkomende tegenstander.
Na enigszins van de schrik te zijn bijgekomen werd onder aanvoering van Sven en Nick meer aanvallend gespeeld en werd door Nick de eerste treffer in deze competitie genoteerd. Het verschil in kracht en wedstrijdervaring was echter te groot om het de tegenstander moeilijk te maken.
Voor onze jongere D-spelers was het erg pittig, maar daar zag ik gelukkig ook dat ze er voor gingen.
Met een eindstand van 48-14 zijn we als staf niet ontevreden. We zien waar we de jongens verder moeten ontwikkelen zodat we in de volgende competitie een vliegende start kunnen maken. Het is nu vallen en opstaan, zodat we straks er staan en opvallen.

Zondag 6 februari a.s. speelt dit team hun eerste thuiswedstrijd als Heren B1.
Dan spelen zij om 10.10 uur tegen de nummer 5 uit deze poule United Breda/Orion R HB1#

Uiteraard kunnen zij wel wat support gebruiken en zou het leuk zijn als er weer wat publiek op de tribune zit (uiteraard rekening houdend met de corona regels) om ze aan te moedigen.