Wedstrijdverslag Orion D2# – Internos D2

Afgelopen zondag (28 november 2021) de uitwedstrijd bij Orion gespeeld. Esmee en Britt waren verhinderd.
Britt heeft helaas de vorige wedstrijd haar pols gebroken, dus die zit de komende weken nog in het gips.
De wedstrijd kwam langzaam op gang. Er werd goed samengespeeld en vooral goed samen verdedigd.
De dames gaven elkaar goed rugdekking, waardoor we de “sterspeler” van de tegenpartij goed onder controle hadden. En de keren dat ze er doorkwam stond Lizzy in de goal haar mannetje. Een paar mooie doelpunten van Lynn vanaf de cirkel, een ingestudeerde vrije worp van Leine en een snoeihard schot van Sophie vanuit de linkerhoek leidde tot een 6-3 ruststand in ons voordeel.

In de rust besproken wat er goed ging en wat er volgens de meiden zelf beter kon. Nog meer bewegen en voor het schot gaan als je er écht de kans voor had. We begonnen de 2e helft goed met 3 doelpunten op rij van Maud en een bijna goal van Nikki vanuit de rechterhoek, na een mooie schijnbeweging. We lieten de tegenstander echter weer terug in de wedstrijd komen, zodat het na een kwartier in de 2e helft ineens 12-11 voor internos stond. De meiden schrokken wakker en gingen weer feller verdedigen. Kayra, Leine en Lizzy hadden het op de opbouwplekken in de verdediging weer goed dicht en na wat snelle uitbraken van Jasmijn en goals van Lynn, Isa en topscoorder Maud was het aan het einde 16-12 voor Internos. Weer een mooie overwinning.

Volgens de dames zelf was het een goede wedstrijd. Met zijn allen fel verdedigt en elkaar goed geholpen. En in de aanval veel beweging en snel rondspelen. Wij konden ons daar als coaches alleen maar bij aansluiten. Op naar de volgende wedstrijd zondag thuis tegen Heerle D2, waar we vorige keer 8-8 tegen gelijk speelden na een 6-1 achterstand bij rust.