Wedstrijdverslagen

Tot op heden bestaan de meeste nieuwsberichten op deze website uit berichten van het bestuur.
Daar willen we graag verandering in brengen.
We gaan dan ook van start met een nieuwe rubriek, namelijk de wedstrijdverslagen.
Elke maandag willen we op de nieuwspagina een aantal verslagen plaatsen van de wedstrijden van het voorgaande weekend.

Deze week de verslagen van HC1 en E2.
Beide wedstrijden zijn gespeeld op zondag 14 november 2021.
Internos E2 had een thuiswedstrijd en Internos HC1 een uitwedstrijd.

INTERNOS E2 – HEERLE E2
De meiden en jongens van de E2 gaan als een trein! Na ongeveer twee maanden staat er al écht een team.
We zijn het seizoen gestart met een aantal ruime overwinningen op rij. Nu hebben we twee weekenden achter elkaar tegenstanders van formaat getroffen!
Dit weekend kwam HV Heerle bij ons op bezoek. Door hard te werken in de verdediging en goed samen te spelen in de aanval lukte het wederom de overwinning uit het vuur te slepen.
Met Birk in de goal en Roel en Jay in de hoeken gingen Iza, Sarah en Ashley direct goed van start tegen het team van Heerle. Al snel werden ook de geheime wapens Julius, Fleur en Julian ingezet en gaven we de tegenstander weinig tijd om op adem te komen.
Van de eerdere wedstrijden hadden we geleerd dat de tegenstander nog wel eens helemaal vrij kan staan op de cirkel. Dat ging al weer een stuk beter deze wedstrijd! Na de welverdiende rust stonden er weer 20 verse speelminuten klaar. Omdat de teams goed aan elkaar gewaagd waren, bleef het tot het einde spannend. De winst werd met 3 punten verschil veilig gesteld!

De coaches Sylvia en Daniël

E2

Tachos heren C tegen Internos Heren C

Het was een hele vermakelijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, maar voor de mensen die partij kiezen denk ik dat ze geen nagels meer over hebben. Internos kwam goed uit de startblokken en noteerde al snel een gat dat schommelde tussen de 3 en de 5 punten. Na de rust nam het balverlies toe door de vermoeidheid waarschijnlijk en leek het al Oud en Nieuw met alle vuurpijlen die op de goal van Tachos werden afgevuurd. Het verschil werd steeds kleiner en in de laatste minuut leken we de winst uit handen te geven. Een fenomenaal eind schot zette de stand gelijk met nog 3 seconden op de klok. De remise tussen deze 2 teams geeft het beste de verhouding weer vandaag.
Nu leren van vandaag en nog sterker worden en het doelsaldo uitbouwen zodat we de volgende keer thuis deze gasten verslaan.
Ik geloof in dit team!
Dank aan de trainers voor het prepareren.

Coach John

En om het van de andere kant te horen / lezen, hieronder het verslag van Tachos (van Facebook overgenomen):

Heerlijke topper tussen Tachos C1 en Internos eindigt onbeslist.
Na weken van eenvoudige overwinningen stond eindelijk een echte wedstrijd op het programma voor de C1.
Internos uit Etten-Leur had eveneens alle wedstrijden tot op heden met ruime cijfers gewonnen, dus het ging vandaag om de koppositie op de ranglijst.
De eerste helft was voor Internos. De jongens waren fysiek sterker en konden met enige regelmaat vanaf de 9-meter het doel vinden, in het bijzonder de rechteropbouwer. Tachos was ook nog eens wat verzwakt door de afwezigheid van de vaste keeper Harley zij het dat in eerste instantie Rick en vervolgens de ingevlogen Gijs van de GC1 zich adequaat van hun taak kweten. Door snelle breaks wist Tachos nog enigszins in het spoor te blijven. In de reguliere aanvallen kon Tachos echter weinig potten breken. Met de rust keek Tachos tegen een 8-11 achterstand aan. In de tweede helft wist Internos in het begin de voorsprong te behouden dankzij de sterke opbouwrij welke veelvuldig op kracht door onze verdediging heen wist te komen. En diezelfde mannen wisten onze aanvallers veelal adequaat af te remmen. Soms ten koste van een 7-meter waar we helaas niet altijd even zorgvuldig mee omgingen. We hadden niet altijd de overtuiging in gebruik te maken van de beperkte ruimtes, uitzonderingen daargelaten zoals met name Geert liet zien. Het keerpunt kwam toen Rick op links ging spelen en beter gebruik wist te maken van de ruimte. Internos werd slordiger en Rick wist 3 keer achter elkaar fraai te scoren uit de linkerhoek. Eindelijk Tachos op voorsprong met nog 10 seconden te spelen, maar helaas wist de sterke linkeropbouwer in de laatste seconden nog gelijk te maken, 23-23. Heerlijke pot handbal, helaas zonder publiek terwijl de wedstrijd dat eigenlijk verdiende. En belangrijke leerervaringen voor onze mannen. Leren om ruimtes te maken, om deze ook te zien en vervolgens de overtuiging om er gebruik van de te maken en vol door te gaan. De technische staf zal ook moeten kijken hoe we vanaf de 9-meter sterker kunnen worden. Niet alles hoeft vanaf de 6-meter afgerond te worden zoals Internos heeft laten zien.

HC1 (afbeelding uit video)