Scheidsrechters

Wedstrijden kunnen niet doorgaan zonder een scheidsrechter.

De scheidsrechters voor de wedstrijden van de F t/m  de A jeugd en senioren 3e klasse moet Internos zelf regelen.
Hier is een verdeling van gemaakt waarbij de oudere jeugd de wedstrijden van de jongere jeugd fluit en de senioren de oudere jeugd fluit.

De wedstrijden van de senioren van de 2e klasse en hoger en van de Divisie teams in de jeugd  worden gefloten door scheidsrechters van andere verenigingen, zodat er een neutrale scheidsrechter is.

Voor elk seniorenteam of divisiejeugdteam moeten we voor 10 wedstrijden bij ander verenigingen scheidsrechters regelen. Dit seizoen moet Internos voor 50 wedstrijden scheidsrechters leveren, waarbij elke scheidsrechter dan ook eigenlijk maar 10 wedstrijden mag fluiten.
Dit is al jaren een probleem voor veel verenigingen en zo ook voor internos. Voor elke wedstrijd die wij niet ingevuld krijgen, krijgen we een boete van € 200,=.
Het laatste volledige seizoen heeft dit geleid tot een boetepost van bijna € 3000,=.

Als verenigingsbondsscheidsrechter krijg je per wedstrijd een vergoeding van € 10,= van de bond en een kilometervergoeding van € 0,19 per km, daarnaast vergoedt Internos nog eens een bedrag van € 15,= per wedstrijd.

Binnenkort start er een cursus voor verenigingsbondsscheidsrechter. Deze cursus zal voor een groot deel online plaatsvinden, maar er zijn ook 2 live bijeenkomsten.
Het is internos gelukt om deze bij ons in de kantine te laten plaatsvinden. De cursus wordt ook gegeven door 1 van onze 2 bondsscheidsrechters, Dick Govaarts.

Heb je vragen of interesse om namens HV Internos wedstrijden te fluiten, neem dan contact op met Dick via dickgovaarts@hotmail.com.