Tachos – Internos D1

Afgelopen zondag trad het voltallige D1 team van Internos aan tegen Tachos in Waalwijk. Het weekend eerder had een deel van het team al laten zien op het toernooi van HMC dat er behoorlijk wat sportieve potentie zit in dit nieuwe team. In tegenstelling tot een week eerder was het weer gelukkig omgeslagen in een zonovergoten ochtend, waardoor de temperatuur boven het asfalt snel opliep.

De jonge gretige mannen vlogen uit de startblokken en even leek het er op dat we over Tachos heen zouden walsen. Door goed te verdedigen kwam Tachos echter enigszins terug en gingen we na een onverwachte 5 minuten extra speeltijd met een voorsprong van 18-14 de rust in. De scheidsrechters hadden onterecht aangenomen dat er 2 x 25 minuten gespeeld moest worden in de D competitie.

In de tweede helft duurde het maar liefst tot de 9e minuut voor de eerste score weer door Internos op het bord werd gezet. Wellicht speelde de verder opgelopen temperatuur en het gebrek aan conditie en wedstrijdritme hier een rol. Jeremey Peemen, die al eerder in de eerste helft een belangrijk aandeel had in de scores, doorbrak de ban met een mooi geplaatst schot. Er waren ruim voldoende kansen om de score verder op te voeren maar de keeper van Tachos hield zijn team in de race. De veldspelers probeerden nog wel de aansluiting te vinden, maar de verdediging met centraal Remco zorgde er voor dat de gelederen werden gesloten en de winst werd veilig gesteld met een eindstand van 23-20 in het voordeel van HV Internos D1; een uitstekend start van deze leuke groep!

Stijn de Laat en Maik van der Kruyssen hadden een uitstekend debuut bij de D1. Doelpuntenmakers: Sven 2, Jouke 4, Nick 1, Koen 1, Niek 4, Jeremey 9, Stijn 2

Op de foto het stoere Internos D1 team (van links naar rechts):
boven: Linda van Ettinger (begeleidster), John van Dorst (Coach), Nick van Dorst, Sven Blanken, Koen Vermeulen, Niek van Leeuwen, Jouke Baeten, Natasja Jaspers (begeleidster).
onder: Maik v/d Kruyssen, Remco de Vries, Stijn de Laat, Jeremey Peemen.

Met dank aan: John van Dorst, coach D1