Internos speelsters bij selectie Talents NL

Op 25 mei 2019 was in sporthal The Dome te Houten de laatste scoutingsdag voor de selectie van de dames talents, de nationale jeugdselectie U17 (geboortejaar 2004/2005). Na de eerste selectiedag op 11 mei waren er nog ongeveer 40 tot 45 speelsters over om hiervoor in aanmerking te komen. Deze speelsters zijn geselecteerd vanuit diverse Regionale Trainingscentra uit heel Nederland. Hierbij waren namens RTC Zuid 4 speelsters van HV Internos aanwezig, Tess Witters, Lieke van Zundert, Loïs van Vliet en Evy Reubens.

Op deze dag werden de speelsters verdeeld in 4 teams die tegen elkaar wedstrijden gingen spelen. Naast het veld waren diverse scouts van het NHV aanwezig om de meiden te beoordelen, onder leiding van bondscoach Ricardo Clarijs. De meiden werden beoordeeld op verschillende aspecten, zoals techniek, inzicht, uithoudingsvermogen, aanvallende en verdedigende kwaliteiten.

De Internos meiden zaten allemaal bij een verschillend team. Ze konden dus niet met elkaar samenspelen, maar speelden in hun teams met meiden van gerenommeerde handbalclubs, zoals VOC Amsterdam, Quintus, Aalsmeer, V&L en Bevo. Bovendien waren veel van deze speelsters fysiek zeer sterk, vooral vanwege hun lengte.

Het was meteen duidelijk dat het niveau zeer hoog lag. Er werd met veel snelheid gespeeld, waarbij de fysieke kracht een grote rol speelde. Toch konden de Internos meiden goed mee met hun teamgenoten. Het werd wel een uitputtingsslag. In de laatste wedstrijden van de dag merkte je dat de krachten wegvloeiden.

Met de vermoeidheid in de benen moesten de meiden vervolgens zo’n half uur na de laatste wedstrijd wachten op het verlossende woord van Ricardo Clarijs. Alle Internos meiden kregen de geweldige mededeling dat ze bij de selectie zitten! Samen met keepster Janne van Bokhoven waren er liefst 5 speelsters van het RTC Zuid geselecteerd voor de dames Talents van Nederland. De selectie zal  na de zomervakantie regelmatig samenkomen voor trainingsdagen in Papendal. In februari 2020 volgt dan nog een definitieve selectie voor meiden die namens Nederland deel mogen nemen aan internationale wedstrijden.

Internos feliciteert Tess, Lieke, Loïs, Evy en Janne en we wensen de meiden veel succes bij het vervolg. Wij zijn erg trots op deze kanjers!!

Cookie-instellingen

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die door je browser worden opgeslagen op je computer.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen