Meiden B1 verdiende winst op ESC’90

Wedstrijdverslag Internos DB1-E.S.C.’90 DB1, zaterdag 13 oktober 2018

De tweede thuiswedstrijd in de landelijke B divisie ZO voor de meiden van Internos. De tegenstander vandaag is ESC’90 uit het Limburgse Stein. De dames wilden vooral revanche nemen voor de ongelukkige nederlaag een week eerder tegen V&L (19-16).

De eerste punten van de wedstrijd waren voor de tegenstander. Dit kwam vooral doordat wij heel slordig en gehaast waren. Dit leidde tot veel onnodig balverlies. Gelukkig was onze doelvrouw alert en met enkele schitterende reddingen, waaronder een gestopte strafworp, hield ze Internos in de race. Het team begreep de boodschap. Met enkele fraaie acties, zoals de beruchte “Duncan”, werden enkele mooie doelpunten gemaakt. Zo liep het verschil voor rust op in een voordeel van 4 doelpunten, 12-8.

Na de rust namende meiden van Internos direct het heft in eigen handen. Er werd snel gespeeld, waardoor er steeds iemand een vrije schotkans had. Met name vanaf de cirkel werden op die manier een paar mooie doelpunten gemaakt. Je merkte dat het geloof bij de tegenstander wegzakte. Het verschil liep op tot zo’n 8 punten. Aan het einde van de wedstrijd zag je dan dat bij ons ook de focus wat verslapte. We waren niet zo scherp meer in de dekking en aanvallend hadden we enkele missers, waarbij ook paal en lat een aantal keer werd getroffen. ESC’90 kon hierdoor nog eenvoudig een paar doelpunten maken. Tot tevredenheid van de coach werd de eindstand bepaald op 23-15. Al met al een goede uitslag. Over twee weken de derby tegen de enige andere Brabantse ploeg in deze klasse, HVM/HMC. Een paar meiden van die ploeg waren vandaag als toeschouwer aanwezig. Ze zullen vast goed gezien hebben wat onze zwakke en sterke punten zijn. Het zal dus een lastig potje worden, sowieso vanwege het regionale karakter van die wedstrijd.

Cookie-instellingen

Cookies zijn kleine tekstbestandjes die door je browser worden opgeslagen op je computer.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen